Kavos receptai

maple-coffee-sl-l

  • Espresso (it. espresso –„išspaustas“) – tai švelnaus skonio, aromatinga, padengta riešut? spalvos su šviesesniais ir tamsesniais ruoželiais puta stipri kava, patiekiama iš anksto pašildytuose mažuose puodeliuose. Espresso kava geriama labai greitai. Išg?rus jos, burnoje lieka malonus skonis. Ruošiama iš 7g kavos ir 40ml vandens, patiekiama 60-90 ml talpos storasieniuose puodeliuose.
  • Ristretto – tai mažytis itin aromatingas kavos puodelis, paruoštas geros espresso pagrindu, naudojant 15-20 ml. vandens. Patiekiama 60-90 ml talpos puodeliuose su negazuoto vandens stikline.
  • Cappuccino (capucino) – stipri kava su trupu?iu pieno. Ši kava patiekiama dideliuose puodeliuose. Ruošiama iš 50 ml karšto pieno ir apie 50 ml pieno putos bei 40 ml kvapnios espresso. Ant jau paruošto g?rimo galima užberti cinamono ar šokolado. Ši kava nebus labai karšta, j? dengs blizgi pl?vel?.
  • Macchiato ruošiama espresso kavos pagrindu su trupu?iu plakto pieno. Tai 60 ml itin aromatingas g?rimas, labai primenantis Cappuccino kav?. Jai paruošti reik?s 7g kavos, 40ml vandens ir 20 ml pieno kremo. Kava pateikiama 60-90 ml talpos puodeliuose kartu su negazuoto vandens stikline.
  • Coffee creme. Ši kava yra šviesios, grietin?l?s spalvos ir ruošiama iš daugiau vandens nei espresso kava. Šiai kavai ruošti rekomenduojame naudoti vidutinio arba lengvo skrudinimo Professional kavos pupeles.
  • Caffè latte ruošiama iš 30-40 ml puikiais skonio espresso kavos, pagamintos iš Professional kavos pupeli?. Ant jau paruoštos espresso pilame apie 100ml karšto pieno. Šis g?rimas patiekiamas aukštoje, apie 160 ml talpos stiklin?je.
  • Latte Macchiato – jai paruošti reik?s 1/2 espresso kavos porcijos bei labai karšto (~75 °C) pieno kremo. Kava patiekiama aukštoje apie 300 ml stiklin?je taur?je arba puodelyje su ranken?le.
  • Frape kava – itin populiari kava ?vairiose Piet? šalyse, ypa? Italijoje, Ispanijoje. Šalta kava gaminama tik iš labai stiprios tirpios kavos, kuri suplakama su ?vairiais priedais: ledais, grietin?le, sirupais ar smulkinto ledo drožl?mis.