UAB “EURON INVEST” prekiauja įvairia tirpia kava pupelėmis didmeninėmis kainomis. Prašome siųsti Jūsų užklausą ir mes persiūsime Jums kainyną. Laukiame laiškų: info@euron.lt.
Tirpi kava išrasta 1901 m. japonų mokslininko Satori Kato, dirbusio Čikagoje. Jungtinės Karalystės mokslinis žurnalas “New Scientist” tvirtina, kad tirpi kava buvo pagaminta užsakius armijai.
1903 m. Liudvikas Roseliusas (Ludwig Roselius) sukūrė dekavanizacijos procesą. 1906 m. anglų chemikas Džordžas Konstantinas Vašingtonas (George Constant Washington), gyvenęs Gvatemaloje, sukūrė pirmą tirpią kavą, tinkančia masinei gamybai. 1909 m. jis rinkai pateikė „Red E Coffee“ – pirmąją komercinę tirpią kavą.
1938 m. pasirodė pirma tikrai plačiai naudojama tirpios kavos rūšis – Nescafe, kaip bendras firmos Nestle ir Brazilijos vyriausybės rezultatas. Produktas greitai tapo populiarus JAV po Antrojo pasaulinio karo ir paplito visame pasaulyje.
Tirpi kava aromatu ir skoniu legali rungtyniauti su šviežiai pagaminta tikra kava. Be abejonės, tirpi kava yra patogiai ir greitai paruošiama, tačiau apdorojimo proceso eigoje ji ne tik daug visko patiria, bet ir daug praranda. Tačiau geros kokybės tirpi kava, be abejonės, bus geresnė už blogai paruoštą maltą kava. Tirpi kava konditerijoje naudojama kaip skoninė medžiaga, kai produktui nereikia suteikti papildomo skystumo. Dažniausiai tirpi kava gaminama iš vidutinės ar žemos kokybės robustos kavos pupelių mišinio. Kuo geresnės kokybės pupelės sudaro tirpios kavos pagrindą, tuo ji brangesnė. Tirpi kava gaminama iš kavos užpilo didelės talpos induose, garinimo būdu atskiriant vandenį. Pigiausios tirpios kavos rūšys gaminamos purškimo-džiovinimo būdu, išgaunant ją kaip miltelius. Brangesnė ir geresnės kokybės kava džiovinama užšaldant. Norint pagaminti kavos granules, iš sušaldytų kavos gabaliukų išgarinamas vanduo. Tirpi kava gali būti ir kaip skysčio esencija, kuri jau truputį yra pasaldinta ir su cikorijomis. Ji patogi konditerijos gaminių gamybai.
Visi esame girdėję apie cikorijų kavą, bet kokia ji yra iš tikrųjų, žinome ne visi. Tai nėra tiesiog kitaip perdirbtas kavos pupelių darinys. Būtent ši kava yra sveikas, organizmą stiprinantis gėrimas. Iš tiesų, šis gėrimas yra daug turtingesnis ir sveikesnis nei įprasta kava, tačiau savo skoniu nei kiek jai nenusileidžia. Cikorijos kava neturi kofeino, tad ją gali vartoti netgi vaikai.
Gėrimas, kurio pagrindą sudaro ekologiški rugiai ir cikorija, yra natūralus ir sveikas kavos pakaitalas. Šis kavos gėrimas yra be kofeino, bet turi malonų kepintų pupelių aromatą ir skonį (apie konkretų gaminį).