Kavos receptai

maple-coffee-sl-l

  • Espresso (it. espresso –„išspaustas“) – tai švelnaus skonio, aromatinga, padengta riešutų spalvos su šviesesniais ir tamsesniais ruoželiais puta stipri kava, patiekiama iš anksto pašildytuose mažuose puodeliuose. Espresso kava geriama labai greitai. Išgėrus jos, burnoje lieka malonus skonis. Ruošiama iš 7g kavos ir 40ml vandens, patiekiama 60-90 ml talpos storasieniuose puodeliuose.
  • Ristretto – tai mažytis itin aromatingas kavos puodelis, paruoštas geros espresso pagrindu, naudojant 15-20 ml. vandens. Patiekiama 60-90 ml talpos puodeliuose su negazuoto vandens stikline.
  • Cappuccino (capucino) – stipri kava su trupučiu pieno. Ši kava patiekiama dideliuose puodeliuose. Ruošiama iš 50 ml karšto pieno ir apie 50 ml pieno putos bei 40 ml kvapnios espresso. Ant jau paruošto gėrimo galima užberti cinamono ar šokolado. Ši kava nebus labai karšta, ją dengs blizgi plėvelė.
  • Macchiato ruošiama espresso kavos pagrindu su trupučiu plakto pieno. Tai 60 ml itin aromatingas gėrimas, labai primenantis Cappuccino kavą. Jai paruošti reikės 7g kavos, 40ml vandens ir 20 ml pieno kremo. Kava pateikiama 60-90 ml talpos puodeliuose kartu su negazuoto vandens stikline.
  • Coffee creme. Ši kava yra šviesios, grietinėlės spalvos ir ruošiama iš daugiau vandens nei espresso kava. Šiai kavai ruošti rekomenduojame naudoti vidutinio arba lengvo skrudinimo Professional kavos pupeles.
  • Caffè latte ruošiama iš 30-40 ml puikiais skonio espresso kavos, pagamintos iš Professional kavos pupelių. Ant jau paruoštos espresso pilame apie 100ml karšto pieno. Šis gėrimas patiekiamas aukštoje, apie 160 ml talpos stiklinėje.
  • Latte Macchiato – jai paruošti reikės 1/2 espresso kavos porcijos bei labai karšto (~75 °C) pieno kremo. Kava patiekiama aukštoje apie 300 ml stiklinėje taurėje arba puodelyje su rankenėle.
  • Frape kava – itin populiari kava įvairiose Pietų šalyse, ypač Italijoje, Ispanijoje. Šalta kava gaminama tik iš labai stiprios tirpios kavos, kuri suplakama su įvairiais priedais: ledais, grietinėle, sirupais ar smulkinto ledo drožlėmis.